Partners

ttg team training GmbH

ttg team training GmbH
Holzmarkt 7
72070 Tübingen
+49 (0)7071 – 513 96
www.team-training.de

Contact Person
Susanne Renner
susanne.renner@team-training.de

 

Team training is een aanbieder in het volwassenenonderwijs en de sociale zorg en biedt taalcursussen, beroepsopleiding, werk integratie begeleiding, algemeen voortgezet onderwijs, alsmede counseling en coaching aan. Momenteel hanteren zij 30 vaste medewerkers en ongeveer 30 freelance trainers en coaches. Het bedrijf werd in 1997 opgericht en heeft 9 vestigingen in 7 verschillende steden in de regio Neckar-Alb in het zuidwesten van Duitsland.

Hun doelgroep bestaat uit werkzoekenden, langdurig werklozen, migranten, vroegtijdige schoolverlaters, alleenstaande ouders en nog veel meer. Ze bieden verschillende ondersteunende maatregelen voor degenen die het risico lopen op sociale uitsluiting en combineren onderwijs met individuele steun. Daarnaast heeft teamtraining een breed regionaal netwerk met andere hulporganisaties opgezet en werkt nauw samen met de regionale overheidsdiensten op het gebied van arbeidsbemiddeling.

Sinds 2012 hebben zijn door het Ministerie van Onderwijs Baden-Württemberg de opdracht gekregen outreach educatieve begeleiding in de stad Tübingen verder te ontwikkelen. Zij zijn lid van de Alliantie voor een Leven Lang Leren en van het regionale netwerk voor educatieve begeleiding, zowel geïnitieerd en geleid door het ministerie van Onderwijs, Baden-Württemberg.

 

Copyright 2015 team training - Webdesign: Thomas Penka    |    Impressum und Datenschutz